Verslag loting VoetbalRijnmond Cup

Loting Voetbal Rijnmond CupOnder grote belangstelling is maandagavond de eerste loting van de VoetbalRijnmond Cup verricht. Op Woudestein, waar cateraar Koebrugge de business ruimte exploiteert, waren ruim 125 personen aanwezig. Diverse bekende namen uit de Rotterdamse voetbalwereld verrichtte onder leiding van presentator Bart Nolles de loting.

Het toernooi dat door ruim 130 clubs gespeeld zal worden, kent haar eerste speeldag op 15 oktober. Dan zullen diverse toppers en derby’s gespeeld worden in de regio. VoetbalRotterdam.nl zal daar alle aandacht aan geven.

FC Dordrecht-keeper en tevens jeugdinternational Warner Hahn opende de avond. De oud-keeper van de jeugd van Sparta maakte begin dit seizoen de overstap naar FC Dordrecht en die keuze blijkt de juiste geweest te zijn. Hahn trok onder meer de derby’s tussen Zwaluwen en VFC en de stadsderby tussen Hargasport (zo) en Kethel-Spaland.

Loting Voetbal Rijnmond Cup

De hoofdprijs, een geheel verzorgd trainingskamp naar Spanje of Portugal, wordt is samenwerking met Trainingskampen.nl verzorgd. Het bedrijf van Tim van Ammelrooy is al bijna tien jaar een begrip in de regio en zal als hoofdsponsor aan het toernooi verbonden blijven. “Trainingskampen.nl zal in overleg met de winnaar bepalen waar het 4 of 5 daagse trainingskamp naartoe gaat. Dit om clubs de vrijheid te geven één van onze toplocaties te bezoeken, waar aan de wensen van clubs voldaan kan worden.”

Rhoon-voorzitster Marijne Kok koppelde haar eigen Rhoon aan een van de smaakmakers van de competitiestart, IFC.  Alle leden van de organisatie liepen in keurige polo’s van Venneker Sporting. Het in Hellevoetsluis gevestigde bedrijf, dat eigendom is van Richard Venneker, zal tijdens het toernooi de scheidsrechters (finaledag) en de organisatie van de Cup aankleden. Vader en Feyenoord-icoon Hans Venneker lootte voor de amateurclub waar hij actief voor is, Brielle, een loodzware tegenstander: ASWH.

Ruud van Os, eindredacteur sport bij RTV Rijnmond, lootte de laatste 11 wedstrijd in regio 2. RTV Rijnmond zal tijdens het toernooi, indien daar op zaterdag een mogelijkheid toe is, belichten. “Van een samenwerking is geen sprake, maar mooie duels, die op zaterdag gespeeld worden, zijn een mogelijkheid om op de radio te brengen,” stelt Van Os.

Loting Voetbal Rijnmond Cup

De afsluitende borrel liet nog maar eens zien dat het amateurvoetbal in de regio leeft. Klik hier voor de gehele uitslag van de loting.