Reglement VoetbalRijnmond Cup

De VoetbalRijnmond Cup wordt georganiseerd door een commissie van ervaren en deskundige personen uit het amateurvoetbal. Het reglement is van toepassing op alle door de VoetbalRijnmond Cup te organiseren toernooien en is onderstaand te vinden.

Loting

De eerste loting wordt gehouden in september (mannen en vrouwen) en oktober (overige categorieën). Op de eerste loting na, zullen lotingen zoveel mogelijk bij clubs worden gehouden. Voor de eerste loting wordt van elke deelnemende vereniging de voorzitter (bestuurslid) en de hoofdtrainer uitgenodigd. Na afloop van elke ronde vindt een loting plaats. Voor de eerste ronden kan bepaald worden de elftallen in bepaalde geografische regio’s te plaatsen. Dit in verband met de datering van wedstrijden op doordeweekse avonden in combinatie met reistijden. Publicatie van de loting zal geschieden op de website van de VoetbalRijnmond Cup (www.voetbalrijnmondcup.nl) en op VoetbalRotterdam (www.voetbalrotterdam.nl). De loting wordt na afloop controleert op juistheid en de organisatie kan daardoor een wijziging aanbrengen.

Vaststelling van de wedstrijden gebeurd door de toernooicommissie en zal altijd op 1 datum zijn. Elke ronde kent een vooraf bepaalde periode waarin de wedstrijd gespeeld dient te worden. Verschuiven van een wedstrijd kan maximaal 7 werkdagen voorafgaand aan het duel. Elftallen die door de tuchtorganen van de KNVB definitief uit de competitie zijn genomen, of zichzelf uit de competitie laten nemen, worden ook door de organisatie van de VoetbalRijnmond Cup uit gesloten voor verdere deelname aan het toernooi.

Na de loting hebben de verenigingen tot drie dagen voorafgaand aan het geplande duel de mogelijkheid tot verplaatsing. Verplaatsing kan alleen als beide ploegen akkoord zijn. De organisatie geeft verenigingen ruimte om de duels te verplaatsen en zal in nagenoeg alle gevallen meewerken. Een te late afmelding of wijziging kan resulteren in het reglementair winnen van de wedstrijd. Voor de finalewedstrijden is vanwege de contractuele verplichtingen met de organiserende vereniging geen enkele ruimte tot verplaatsing.

Voetbalwedstrijd

Wedstrijden worden verspeeld volgens de spelregels zoals de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond ze heeft vastgesteld. Dat betekent dat alle wedstrijdvormen zoals geldend in het huidige seizoen van toepassing zijn. Speeltijden zijn eveneens gelijk aan de categorie waarin de elftallen of zeventallen uitkomen. Bij alle wedstrijden in de VoetbalRijnmond Cup mag  vijf maal (niet doorlopend) worden gewisseld. Deelname aan de wedstrijden van de VoetbalRijnmond Cup geschiedt voor zowel clubs als spelers op basis van eigen risico.

In de VoetbalRijnmond Cup zijn wedstrijden, met uitzondering van de finale (mannen), zonder verlenging. Direct na afloop zal worden overgegaan naar strafschoppen. Na vijf strafschoppen per ploeg zal er om en om worden getrapt. Mocht er na vijf strafschoppen per partij (vijf ronden) geen winnaar zijn, wordt de reeks per ronde afgerond tot er een winnaar is (om en om).

Per wedstrijd wordt bij zowel de heren, onder 23 als de vrouwen senioren een scheidsrechter aangesteld door Scheidsrechter op Maat, de database die Egbert Hadders beheert wordt en die de scheidsrechterscoördinator van het toernooi is. Voor de jeugd (Junioren en JO13) zal vanaf de halve finale een scheidsrechter worden aangesteld. Elke thuisspelende vereniging dient na afloop de uitslag aan de organisatie door te geven. Dit kan middels een mail naar info@voetbalrijnmondcup.nl. Door de vele vragen is het gekozen om de spelvormen voor de JO12 tot en met JO9 over te nemen. Dit scheelt discussie tussen clubs op wedstrijdavonden.

Dispensatie

De organisatie heeft voorts vanaf begin dit seizoen (22/23) besloten dat er dispensatiespelers bij de jeugd mogen worden ingezet. De KNVB heeft de richtlijnen voor een officiële dispensatie hier vermeld. Dispensatie geldt voor de categorie waarin het elftal in de KNVB-competitie uitkomt.

In wedstrijden om de Drukzo TalentCup (onder 23) zijn twee dispensatiespelers van 23 of ouder inzetbaar.

Afgelastingen

Indien het veld niet bespeelbaar is en er tot afgelasting en/of herkeuring moet worden overgegaan, moet dit zo snel mogelijk worden gemeld aan organisatie van de VoetbalRijnmond Cup. Dit kan middels een mail naar info@voetbalrijnmondcup.nl. Indien een kunstgrasveld beschikbaar is dient bij afgelasting van het grasveld kan er door de thuisspelende vereniging worden gekozen om uit te wijken naar het kunstgrasveld. Indien er wordt afgelast of er een wedstrijd in KNVB-verband wordt gespeeld, verplaatst de wedstrijd zich automatisch naar de volgende week. Dan dient er wel verplicht op kunstgras gespeeld te worden, indien de thuisspelende vereniging de beschikking heeft over een goedgekeurd kunstgrasveld.

Bij het spelen NA de vastgestelde speeldatum van de speelronde, dient bij afgelasting de wedstrijd omgedraaid te worden. De uitspelende club speelt van in eigen huis op een bespeelbaar veld. Dit om de voortgang in het toernooi te houden. Scheidsrechters kunnen voor informatie na 16.00 uur contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van de thuisspelende vereniging. Ook kan middels een mail informatie worden opgevraagd bij de organisatie van de VoetbalRijnmond Cup, via info@voetbalrijnmondcup.nl

Tuchtzaken

Voor wedstrijden van de VoetbalRijnmond Cup, zijn speciale wedstrijdformulieren ontworpen. Deze formulier dienen enkel en alleen naar de organisatie van de VoetbalRijnmond Cup te worden gezonden. Uiterlijk 2 dagen na het spelen van de wedstrijd, dient het formulier opgestuurd te worden naar: Ook verklaringen van scheidsrechters, spelers en overige functionarissen dienen ALLEEN naar de organisatie van de VoetbalRijnmond Cup te worden gestuurd. Het adres daarvoor is: Wedstrijdzaken VoetbalRijnmond Cup, Bakkerstraat 31b, 3082 HB Rotterdam. Het mailen van een wedstrijdformulier is ook mogelijk. Deze kunt u naar info@voetbalrijnmondcup.nl mailen.

Gele kaarten in het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup tellen alleen mee in het toernooi om de VoetbalRijnmond Cup. De toernooicommissie van de VoetbalRijnmond Cup verwerkt de gegeven kaarten en zal deze aan de clubs meedelen. Vanaf de vierde gele kaart wordt een speler voor één wedstrijd uitgesloten. Gele kaarten tellen alleen mee voor de VoetbalRijnmond Cup, indien het beschikbare wedstrijdformulier naar de organisatie van de VoetbalRijnmond Cup wordt gezonden. Voor wedstrijdformulieren en verklaringen die naar de KNVB worden gezonden, neemt de organisatie geen verantwoordelijkheid. Het wedstrijdformulier is hier te downloaden.

Deelname aan de wedstrijden van de VoetbalRijnmond Cup geschiedt voor zowel clubs als spelers op basis van eigen risico.

Alle spelers die deelnemen aan de VoetbalRijnmond Cup dienen lid te zijn van de vereniging waarvoor het uitkomt en te beschikken over een geldige spelerspas Tevens dient een speler voor zijn vereniging voor officiële KNVB-wedstrijden speelgerechtigd te zijn. Spelers en trainers die door de KNVB voor een bepaalde tijd (Tijdschorsing bijvoorbeeld 10 maanden) zijn geschorst, mogen niet deelnemen aan wedstrijden uit de VoetbalRijnmond Cup. Spelers die door de KNVB in competitie en bekerwedstrijden zijn uitgesloten, mogen wel deelnemen aan wedstrijden voor de VoetbalRijnmond Cup. Spelers dienen deel te nemen in de leeftijdscategorie waarin zij door de KNVB zijn ingedeeld. Voor onder de 23 geldt in het seizoen 2022-2023 dat spelers die bij aanvang van het seizoen, 1 september 2022, nog geen 23 jaar zijn en op de wedstrijddag zelf minimaal 15 jaar oud zijn mogen mee spelen. Dat betekent dat elke speler die NA 1 september 1998 geboren is, mee kan spelen in de Drukzo Talent Cup. Tevens mogen er in de Drukzo TalentCup (Onder 23) tweedispensatiespelers worden ingezet.

Bij een directe rode kaart kan een rapport bij de scheidsrechter worden opgevraagd. Bij een rode kaart volgt automatisch een uitsluiting voor de eerstvolgende wedstrijd. Indien er een vermoedelijk exces plaatsvindt, kan er gekozen worden om de zaak aanhangig te maken bij de tuchtcommissie van de KNVB. Een team dat vanwege collectief wangedrag ten opzichte van de scheidsrechter en/of vanwege collectief wangedrag door bijvoorbeeld een vechtpartij of andere gewelddadige handelingen schuldig wordt bevonden aan het staken van een wedstrijd kan uit het toernooi worden gezet.  Indien er een niet-gerechtigde speler deel heeft genomen, zal de club die in overtreding is, de wedstrijd met 3-0 verliezen. Daardoor zal de andere club naar de volgende ronde gaan.

Deelname aan de wedstrijden van de VoetbalRijnmond Cup geschiedt voor zowel clubs als spelers op basis van eigen risico.

Financiën

Het inschrijfgeld voor de VoetbalRijnmond Cup is afhankelijk van het aantal elftallen dat u inschrijft. Inschrijvingsgelden zijn verschuldigd op het moment dat een elftal haar eerste wedstrijd heeft gespeeld en daarna kan geen restitutie plaatsvinden. Omdat de VoetbalRijnmond Cup op non-profit basis wordt georganiseerd, zijn de inschrijfgelden zeer laag en zullen dat ook altijd blijven. Bij terugtrekking zal de inschrijving niet vervallen.

Winnaar

De winnaar van de VoetbalRijnmond Cup, bij zowel de heren als de vrouwen is verplicht met haar eerste selectie elftal van de desbetreffende categorie af te reizen. De organisatie neemt met beide finalisten contact op om voorafgaand aan de finale afspraken te maken.  Winnaars van de Abel. Cup krijgen een Footgolf arrangement bij Abel Footgolf. De winnaars van de Sir Winston Kun & Games Cup krijgen een uitje bij Sir Winston Fun & Games in Schiedam.

In alle overige gevallen beslist de toernooicommissie.