Prestigieuze Drukzo Talent Cup voor U23 elftallen nu onderdeel van VoetbalRijnmond Cup

‘Grotere opzet in hele regio voor talentvolle U23 elftallen gedurende het gehele jaar’

Het Rotterdamse Drukzo en VoetbalRotterdam.nl slaan opnieuw de handen ineen voor een samenwerking. Waar de organisatie de afgelopen jaren de Drukzo Talent Cup in de regio Krimpenerwaard organiseerden, breidt het toernooi nu uit. De focus komt volledig te liggen op de U23 categorie, voor veelbelovende een aanstormende eerste elftal spelers.

Het toernooi voor U23 komt op veler verzoek. “Als enige categorie is er voor U23 geen aparte competitie “, aldus Hans Scheffer van Drukzo. Vele spelers en clubs vinden dit echter wel een uitstekende mogelijkheid om jong talent met ervarener eerste elftal spelers kennis te laten maken met een hoger niveau. Het voetbal is vaak van hoog niveau: Spelers spelen onbevangen, hebben minder druk en kunnen op niveau ruiken aan een hoger niveau”

Het toernooi zal dit jaar groots van opzet zijn: In de gehele regio zullen in diverse poules wedstrijden plaats vinden. Voor de winterstop worden elftallen in een poule van 4 ingedeeld. Daardoor voorziet de VoetbalRijnmond Cup in een wens van veel verenigingen: het spelen van één of meerdere wedstrijden voor het Onder 23-elftal. De wedstrijden worden afgestemd op de andere cups, zodat geen overlap plaats vindt.

Inschrijven voor de VoetbalRijnmond Cup 2017/2018 kan hier.