Jan Dirk Stouten naamgever VR Cup (Vrouwen)

De VoetbalRijnmond Cup bij de vrouwen kent vanaf komend seizoen een nieuwe naamgever. Het grootste regionale toernooi binnen het vrouwenvoetbal zal komend seizoen door het leven gaan als de Jan Dirk Stouten-Cup (JDS Cup). De organisatie van de VoetbalRijnmond Cup is trots op de samenwerking met de in de regio Rijnmond alom bekende sportjournalist, sportverslaggever en ondernemer.

De organisatie is bijzonder trots op de samenwerking met Jan Dirk Stouten. “Door de samenwerking zal er tijdens het seizoen een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij Jan Dirk Stouten en een toonaangevende spreker een complete avond voor de deelnemers van de VoetbalRijnmond Cup wordt verzorgd. De toegang is voor de al ruim 150 deelnemende verenigingen gratis,” stelt organisatielid Richard Feenstra. “Hierdoor kan de organisatie, die al eerder de inschrijfgelden met 50% liet dalen door middel van sponsoring, wederom wat terug doen voor de verenigingen. Daar staat geen tegenprestatie tegenover. De VoetbalRijnmond Cup wordt op non-profit basis georganiseerd en wil er vooral voor de clubs zijn zonder dat daar, naast deelname aan de VoetbalRijnmond Cup, een tegenprestatie tegenover staat.”

De samenwerking tussen de VoetbalRijnmond Cup is tot stand gekomen op een van de vele sponsoravonden die Jan Dirk Stouten verzorgd. Door middel van zijn unieke concept is het voor verenigingen mogelijk om een gratis sponsoravond mogelijk te maken. “Ons uniek concept heeft het ook voor clubs die minder te besteden hebben mogelijk gemaakt om een sponsoravond te houden. Ons bedrijf is constant op zoek naar samenwerkingen waar clubs beter van worden. Ondanks het feit dat er meerdere toernooien zijn, wilt ons bedrijf alleen samenwerken met een A-merk. Vandaar dat beide partijen elkaar gevonden hebben en er een prachtige samenwerking tot stand is gekomen,” aldus Jan Dirk Stouten.

Jan Dirk Stouten tijdens de loting van de door RTV Rijnmond en VoetbalRotterdam georganiseerde RTV Rijnmond Cup. Foto: John Groeneweg.
Jan Dirk Stouten (l) met Peter Bonthuis (r) tijdens de loting van de door RTV Rijnmond en VoetbalRotterdam georganiseerde RTV Rijnmond Cup. Foto: John Groeneweg.

Jan Dirk Stouten is sinds 1990 sportjournalist- en verslaggever én sinds 2001 ondernemer. Voor radio en televisie doet hij verslag van alle wedstrijden van Feyenoord en hij volgde het Nederlands voetbalelftal tijdens verschillende Europese en wereldkampioenschappen. Ook is de Rotterdammer betrokken bij internationale evenementen als het ABN AMRO World Tennis Tournament, de Rotterdam Marathon, het CHIO (paardensport) en het World Port Tournament (honkbal).

Zijn in 2001 opgerichte eenmanszaak is in 2013 betrokken bij ongeveer 150 zakelijke bijeenkomsten. Zelf presenteert Jan Dirk Stouten zo’n vijftig bijeenkomsten per jaar en werkt hij samen met onder meer Wimbledon-winnaar Richard Krajicek, meervoudig Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel, voormalig minister-president Jan Peter Balkenende en vele anderen. Zijn netwerk in de sport, politiek en het bedrijfsleven is groot en zijn hart voor de sport klopt sinds zijn jonge jaren.

Vooral de maatschappelijke betekenis van sport fascineert hem. Net als de redenen waarom sommige bedrijven in deze tijd heel goed presteren en andere juist niet. Zijn conclusie: ‘Mensen maken het verschil, altijd en overal. Sommige mensen zien vooral kansen terwijl anderen de nadruk leggen op bedreigingen. Dat is geen verwijt aan die anderen, maar slechts een vaststelling. Ik ben een nieuwsgierig mens en drijfveren van mensen en hun gedrag fascineren mij. Ik leer elke dag door op deze manier naar mensen in organisaties te kijken.’

Inmiddels doen er al ruim 425 elftallen mee aan de VoetbalRijnmond Cup. Klik hier om ook uw elftal in te schrijven indien u dit nog niet gedaan heeft.

logotrans