logoVRCOngeveer vijf jaar geleden stopte het Algemeen Dagblad met de welbekende AD/RD Cup. Omdat VoetbalRotterdam vond dat het regionale toernooi ten koste van alles door moest gaan is de website er toen ingesprongen. VoetbalRotterdam heeft toen samen met RTV Rijnmond de Rijnmond Cup opgezet en VoetbalRotterdam heeft drie jaar lang alle media aandacht verzorgd. Toen er afscheid werd genomen van de Rijnmond Cup en het de VoetbalRotterdam Cup ging heten was het wederom VoetbalRotterdam die de aandacht verzorgde voor de cup.

Het nieuwe toernooi de VoetbalRijnmond Cup, dat komend seizoen aan haar derde editie zal beginnen, zal voor standaardelftallen, dames, C-, D-, E-, E-(9v9) en F-pupillen van alle clubs in de regio Rijnmond gehouden worden. De winnaar van het toernooi van de standaardelftallen zal een geheel verzorgd trainingskamp winnen naar Spanje of Portugal. Ook de Dames spelen om een binnenlands trainingskamp. De C-junioren en de D-, E- en F-pupillen strijden om een clinic van de Feyenoord Soccer Schools.

VoetbalRotterdam zal tijdens elke ronde alle verslagen gaan plaatsen van de VoetbalRijnmond Cup. Ook zullen er wedstrijden gefilmd gaan worden en zullen er diverse tv-items worden gemaakt over deze Cup. Naast VoetbalRotterdam, zijn ook Regio-Voetbal.nl, HaaglandenVoetbal.nl en ZPress mediapartner van het toernooi.

De finale van de tweede VoetbalRijnmond Cup zal op 4 juni 2016 op een nader te bepalen locatie worden gespeeld. Inschrijven is per heden mogelijk op de website www.VoetbalRijnmondCup.nl